تحولات اوکراین| ترس غرب از امکان از دست رفتن منابع کییف
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ادامه تلاش زلنسکی برای استقرار نیروهای اروپایی در اوکراین، اعتراف مقام اوکراینی به پنهان کردن حقایق از مردم، نگرانی پناهجویان اوکراینی درباره اخراج از آمریکا و نگرانی از مواضع مجارستان در قبال روسیه، از جمله مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "پولیتیکو" گزارش داده است که کنترل روسیه بر ذخایر غنی تیتانیوم و اورانیوم در اوکراین، تهدیدی جدی برای کشورهای غربی حامی کییف به شمار میرود.
به نوشته این نشریه، دسترسی روسیه به ذخایر تیتانیوم و اورانیوم در اوکراین میتواند به «فاجعهای واقعی» برای کشورهای غربی تبدیل شود که به اوکراین کمک نظامی و مالی ارائه میدهند. این موضوع با استناد به منابع آگاه از روند مذاکرات اوکراین و آمریکا درباره استخراج مشترک مواد معدنی مطرح شده است. یکی از مقامات بلندپایه به این روزنامه گفت که خاک اوکراین غنی از منابع معدنی نادر است و در این میان، تیتانیوم و اورانیوم از بالاترین ارزش برخوردارند. وی افزود: «اگر روسیه کنترل بر این منابع را در اختیار بگیرد، این مسئله برای متحدان غربی کییف به یک فاجعه تبدیل خواهد شد.»
علاوه بر این، "پولیتیکو" یادآور شده که توافق میان کییف و واشنگتن برای استخراج مشترک منابع، ممکن است نیازمند سرمایهگذاریهای عظیم از سوی ایالات متحده به میزان میلیاردها دلار باشد و توسعه معادن جدید میتواند چندین دهه به طول بینجامد. جالب اینکه پیشنهاد کییف به طرف آمریکایی درباره این توافق، در اصل «ترفندی» بوده که هدف آن متقاعد کردن دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، برای ادامه حمایت از اوکراین است.
"پولیتیکو" همچنین اشاره کرده که مقامات اوکراینی از پیشنهاد اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، در ماه فوریه امسال شگفتزده شدند؛ بسنت پیشنهاد داده بود که نیمی از فلزات خاکی کمیاب اوکراین در اختیار شرکتهای آمریکایی قرار گیرد.
روزنامه "والاستریت ژورنال" پیشتر گزارش داده بود که شرایط جدید توافق با آمریکا درباره منابع معدنی به نفع اوکراین نیست، چرا که این سند نهتنها دسترسی واشنگتن به فلزات خاکی کمیاب اوکراین را فراهم میکند، بلکه امکان بهرهبرداری ایالات متحده از پروژههای اقتصادی کییف در حوزه فلزات، نفت، گاز و دیگر منابع طبیعی را نیز میسر خواهد کرد.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و سی و هشتمین (1138) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
مذاکرات نمایندگان انگلیس، فرانسه و اوکراین درباره اعزام «حافظان صلح»
وزارت دفاع بریتانیا تایید کرد که تونی راداکین، رئیس ستاد دفاع این کشور، در کییف با رؤسای ستادهای کل ارتش فرانسه و اوکراین درباره احتمال اعزام نیروهای «حافظ صلح» به اوکراین گفتوگو کرده است.
در بیانیه منتشرشده در وبسایت رسمی دولت انگلیس آمده است: «در چارچوب تلاشهای بریتانیا برای تشکیل ائتلافی از کشورهای داوطلب، دریادار سِر تونی راداکین، رئیس ستاد دفاع بریتانیا، با همتایان اوکراینی و فرانسوی خود در کییف دیدار کرد.... رؤسای ستادهای کل، ساختار، ابعاد و ترکیب احتمالی هرگونه نیروی آتی برای حفظ امنیت در اوکراین را مورد بررسی قرار دادند.»
در این بیانیه به اسامی مقامات نظامی فرانسوی و اوکراینی که در دیدار با راداکین شرکت داشتند، اشارهای نشده است.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدتهاست خواستار استقرار نیروهای خارجی در خاک این کشور شده و سعی دارد رهبران اروپایی را در این خصوص متقاعد سازد.
رئیس اطلاعات ارتش اوکراین: مردم نباید «همه حقیقت» را بدانند
کیریل بودانوف، رئیس سازمان اطلاعات نظامی در وزارت دفاع اوکراین اعتراف کرد که در زمان درگیری نظامی، مردم نباید از «تمام حقایق» مطلع شوند، چرا که این موضوع میتواند منجر به شکلگیری دیدگاههای ناخواسته و اعتراضاتی در جامعه شود. وی تأکید کرد که اطلاعات باید بهصورت «مرحلهای و انتخاب شده» در اختیار جامعه قرار گیرد.
او در گفتوگو با یک خبرنگار اوکراینی اظهار داشت که مردم ممکن است در آینده برای دانستن حقیقت آمادگی پیدا کنند. بودانوف گفت: «ولی در زمان جنگ، دانستن تمام حقیقت بهنظر من ضروری نیست. در غیر این صورت، ممکن است دیدگاههای مختلف و انتقادی در میان مردم شکل بگیرد.»
او افزود که اطلاعات باید بهصورت تدریجی و کنترلشده به مردم ارائه شود. بودانوف در عین حال مدعی شد که منظورش تحریف عامدانه واقعیت یا موارد مشابه نیست.
جوانان اوکراینی نگرانند که ترامپ آنها را از آمریکا اخراج کند
روزنامه "گاردین" گزارش داده است که هزاران جوان اوکراینی که پس از حمله نظامی روسیه به این کشور وارد ایالات متحده شدهاند، به دلیل سیاستهای مهاجرتی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، نگران خطر اخراج و بازگردانده شدن به کشورشان هستند.
به نوشته این روزنامه، با آغاز به کار دولت ترامپ، برنامه حمایت از پناهجویان اوکراینی متوقف شده؛ این افراد دیگر نمیتوانند مجوزهای دوساله کار و محافظت در برابر اخراج را تمدید کنند. همچنین، دولت ترامپ تمامی درخواستهای مهاجران برای دریافت کمکهای مالی بیشتر را به حالت تعلیق درآورده است. "گاردین" مینویسد: «این اقدامات باعث شده صدها هزار نفر، پس از آنکه در پناهگاههای امن پذیرفته شده بودند، اکنون در وضعیتی آسیبپذیر و بلاتکلیف قرار گیرند.»
بر اساس این گزارش، خطر واقعی بازداشت یا اخراج، بسیاری از پناهجویان اوکراینی را تهدید میکند. یکی از جوانان اوکراینی به این روزنامه گفت: «من نمیخواهم بهصورت غیرقانونی در ایالات متحده بمانم، ولی نمیخواهم هم به اوکراین بازگردم.»
وزیر خزانهداری آمریکا، زلنسکی را به برهم زدن «سادهترین توافق جهان» متهم کرد
اسکات بسنت، وزیر خزانهداری ایالات متحده اعلام کرد که ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، با رفتار جنجالی خود در کاخ سفید، موجب برهم خوردن «سادهترین توافق جهان» شده است. بسنت توضیح داد: «او به دفتر بیضی رسید و توافق را برهم زد که باید سادهترین موضوع در جهان میبود.»
به گفته وی، روزی که زلنسکی با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مشاجره کرد، «همه چیز برای امضای توافق مربوط به منابع معدنی اوکراین آماده شده بود».
وزیر خزانهداری آمریکا تأکید کرد که این توافق میتوانست نشان دهد که میان مردم آمریکا و اوکراین اختلافی وجود ندارد.
ایلان ماسک خواستار توقف ماشین جنگ در اوکراین شد
ایلان ماسک، کارآفرین آمریکایی و رئیس اداره کارآمدی دولت ایالات متحده (DOGE)، خواستار پایان دادن به درگیری نظامی در اوکراین شد. او گفت: «رئیسجمهور دونالد ترامپ در این زمینه کاملاً حق دارد؛ باید کشتار جوانان و سالمندان متوقف شود. زمان آن فرا رسیده که این جنگ و این ماشین مرگ متوقف شود.»
وی همچنین اظهار داشت که برای کسانی که به دنبال ادامه درگیری اوکراین برای منافع خود هستند، هیچ احترامی قائل نیست.
وزیر خارجه استونی: اروپا ممکن است مجبور به بازگرداندن داراییهای روسیه شود
مارگوس تساخنا، وزیر امور خارجه استونی هشدا داد که اگر مجارستان مانع تمدید تحریمها علیه روسیه در ژوئن 2025 شود، اتحادیه اروپا ممکن است ناچار شود 240 میلیارد یورو از داراییهای مسدودشده روسیه را به این کشور بازگرداند.
به گفته وی، در صورتی که دولت مجارستان تمدید تحریمها علیه روسیه را وتو کند، اتحادیه اروپا «باید 240 میلیارد یورو به روسیه بازگرداند»؛ داراییهایی که هماکنون در حالت مسدود قرار دارند.
این مقام استونیایی همچنین مدعی شد که روسیه قصد دارد از این داراییهای مسدودشده نهتنها علیه اوکراین، بلکه علیه خود اروپا نیز استفاده کند و از همین رو، سران کشورهای اروپایی باید این داراییها را «در توقیف نگه دارند».
پیشنهاد وزیر خارجه استونی برای سلب حق رأی ویکتور اوربان در اتحادیه اروپا
وزیر خارجه استونی همچنین از کشورهای اروپایی خواست که موضعی سختگیرانهتر در قبال ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان اتخاذ کنند و حق رأی وی در اتحادیه اروپا را سلب نمایند.
مارگوس تساخنا در حاشیه نشست وزرای خارجه کشورهای عضو ناتو در بروکسل گفت: «ما با کشوری بسیار ضعیف روبهرو هستیم که در کنار تیم ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ایستاده است، نه در کنار تیم اروپایی ما.»
وی هشدار داد که مجارستان قادر است تصمیمات مربوط به سیاست خارجی و امنیتی اتحادیه اروپا را حتی در شرایطی که تمامی کشورهای دیگر از آن حمایت میکنند، مسدود کند. وی افزود: «با این حال، ماده 7 پیمان اتحادیه اروپا این امکان را فراهم میکند که اگر عضویت یک کشور، امنیت اروپا را به خطر بیندازد، حق رأی آن کشور لغو شود. دقیقاً همین کاری است که اوربان انجام میدهد.»
وزیر خارجه فنلاند: ما روسیه را دشمن خود نمیدانیم
الینا والتونن، وزیر امور خارجه فنلاند تاکیدکرد که این کشور روسیه را دشمن نمیداند، اما بازسازی روابط دوجانبه در شرایط کنونی را زودهنگام توصیف کرد. وی گفت: «روسیه دشمن فنلاند نیست و ما امیدواریم روابط دوجانیبه همچنان بر پایه حسن همجواری با روسیه حفظ شود، اما در شرایط اکنونی نمیتوان از عادیسازی روابط سخن گفت.»
والتونن افزود: «همهچیز بستگی دارد به اینکه روسیه چه زمانی تمایل خود را برای بازگشت به نظام حقوق بینالمللی نشان دهد.»
او تأکید کرد که این موضوع باید با مشارکت شرکای اروپایی هلسینکی بررسی شود، اما در حال حاضر، زمان مناسب برای عادیسازی روابط نیست و در عوض باید حمایت از اوکراین ادامه یابد، فشار تحریمها بر روسیه حفظ شود و توان دفاعی فنلاند تقویت گردد.
مخالفت فنلاند با اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین
الکساندر استوب، رئیسجمهور فنلاند در گفتوگو با روزنامه "دی ولت" اعلام کرد که گفتوگوها درباره اعزام نیروهای غربی به اوکراین به یک بحث نمادین تبدیل شده و بدون پایان درگیری نظامی فعلی، موضوعیت ندارد.
استوب تأکید کرد که اعزام نیروهای زمینی در حال حاضر در دستور کار نیست، زیرا اولویت، دستیابی به آتشبس و سپس توافقهای صلح و حفظ ثبات است.
وی با اشاره به اینکه نیروهای زمینی اروپایی در بازهای بین 20 تا 60 هزار نفر، در شرایط کنونی تأثیر چندانی نخواهند داشت، گفت که مسئولیت اصلی بر دوش ارتش اوکراین است و ایالات متحده باید نقش کلیدی در تضمین امنیت ایفا کند.
استوب همچنین ابراز عقیده کرد که تنها راه دستیابی به صلح بلندمدت، عضویت خودکار اوکراین در ناتو در صورت آغاز مجدد درگیری خواهد بود.
اقدامات تحریکآمیز اوکراین با هدف برهم زدن مذاکرات روسیه و آمریکا
رادیون میروشنیک، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در مأموریتهای ویژه روز گذشته اعلام کرد که مقامات کییف برای برهم زدن مذاکرات صلح میان مسکو و واشنگتن، آماده انجام هرگونه اقدام تحریکآمیز، حتی در خاک خودشان هستند.
وی گفت: «برای برهم زدن مذاکرات میان روسیه و آمریکا، کییف آماده انجام هرگونه تحریکآمیزی است؛ پیش از هر چیز در خاک خود، جایی که هیچکس مانعشان نمیشود که بر مردم خود ظلم روا دارند، شرایط را با دقت آماده کرده و صحنههایی وحشتناک را به حامیان غربیشان نمایش داده و سپس روسیه را مقصر جلوه دهند.»
این مقام وزارت خارجه روسیه افزود، تا زمانی که هیچ توافق صلحی حاصل نشده، فهرست اقدامات مجرمانهای که کییف «تحت پرچم بیگانگان» انجام میدهد، همچنان در حال گسترش است. او تأکید کرد: «بدون آنکه حتی از جان زنان یا کودکان دریغ کنند، و همه این اقدامات به نام "اهداف جهانی" صورت میگیرد، برای متهم کردن روسیه و فریب آمریکا بهمنظور ادامه تأمین مالی خونریزیها.»
تحولات اوکراین| ترامپ: پوتین و زلنسکی برای توافق آمادهاندتحولات اوکراین| آمریکا قصد ندارد درگیر اقدامات اروپا شودتحولات اوکراین|تلاش آمریکا و انگلیس برای اعمال فشار بر روسیه هشدار اوربان درباره قصد اوکراین برای بسیج اقوام مجار
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان معتقد است که مقامات کییف تصمیم دارند اقوام مجاری ساکن منطقه زاکارپاتیا (در غرب اوکراین) را به خدمت اجباری در نیروهای مسلح این کشور که در جبههها با شکست مواجه شدهاند، فراخوانند.
وی گفت: «ویرانیهای هولناکی در حال وقوع است؛ ویرانیهایی که همچنان در کشور همسایه ما در جریان هستند؛ کشوری که در مناطق غربی آن نیز مجارها زندگی میکنند و اکنون مردان مجار مجبور به ملحق شدن به ارتشی هستند که در حال شکست خوردن است.»
اوربان این تهدید برای مردم مجارستان را یکی دیگر از دلایلی دانست که بوداپست تلاش دارد هرچه سریعتر به آتشبس دست یابد. او همچنین از رهبران دیگر کشورهای اروپایی که قصد دارند به کمک نظامی به اوکراین ادامه دهند، بهشدت انتقاد کرده و یادآور شد که کشورهای اروپایی با ابتکارات صلحآمیز دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، مخالفت میورزند و خواستار تقویت سیاست دفاعی اروپا شد و این سیاست تنها اوضاع را بدتر خواهد کرد.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1394568/